Γκραβούρες, Gravures, Ζορζοβίλης

Η εταιρία

Γκραβούρες, Gravures, ΖορζοβίληςΗ εταιρεία «Ζορζοβίλης Ο.Ε.» έχει στη διάθεσή της μια μεγάλη ιδιωτική συλλογή αυθεντικών παλαιών χαρακτικών. Ιδρύθηκε το 1958 με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία αντιγράφων (reproductions) κλασσικών πινάκων ζωγραφικής από την Αγγλία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Ιταλία. Προϊόντος του χρόνου οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν και σε εμπορία αυθεντικών πινάκων ζωγραφικής, υδατογραφιών, καθώς επίσης και πλαισίων (κορνιζών).

Από τις αρχές της 10ετίας του '70 ξεκινά την εισαγωγή αυθεντικών παλαιών χαρακτικών κυρίως από την Αγγλία και τη Γαλλία. Τη δραστηριότητα αυτή συνεχίζει μέχρι σήμερα εμπλουτίζοντας διαρκώς τη συλλογή με τέτοια χαρακτικά, τα οποία αφορούν πάρα πολλές θεματικές κατηγορίες, ενδεικτικά από τις οποίες αναφέρονται τοπία ελληνικού και ξένου περιεχομένου, χάρτες, άνθη-φυτά, ζώα, γκραβούρες που περιγράφουν σκηνές από τη ζωή και κυρίως γκραβούρες που περιγράφουν επαγγέλματα, θέματα θρησκευτικά, επιστημονικά, ιατρικά, τεχνικά έργα, δραστηριότητες του ανθρώπου στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη μεταποίηση και στη βιομηχανία. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι διαθέτει και αυθεντικά παλαιά βιβλία εικονογραφημένα με γκραβούρες της ανωτέρω θεματολογίας.

Από τα μέσα της 10ετίας του '80 προχώρησε και στην επανέκδοση μεγάλου μέρους αυτών των χαρακτικών της. Έτσι σήμερα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τόσο αυθεντικές γκραβούρες, όσο και ανάτυπα γκραβουρών. Σε ό,τι αφορά τις αυθεντικές, μπορεί να προσφέρει ένα πολύ προσωπικό δώρο ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, την καταγωγή και τις ιδιαιτερότητες γενικά του παραλήπτη. Παράλληλα σε ό,τι αφορά τα ανάτυπα, η επιλογή μπορεί να γίνει από μια σειρά γκραβουρών, που αφορούν το ίδιον αντικείμενο της ενδιαφερόμενης επιχείρησης, όπως αυτό απεικονίζεται στο παρελθόν. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της εριουργίας, μπορεί να έχει στη διάθεσή της μια σειρά από γκραβούρες, που αφορούν το αντικείμενό της από το επίπεδο της εκτροφής του ζώου μέχρι τη μεταποίηση και τη βιομηχανική παραγωγή.

Οι γκραβούρες αυτές προσφέρονται με πλαίσια (κορνίζες) ιταλικής προέλευσης και σε συσκευασία δώρου. Έτσι οι εταιρείες, που επιθυμούν να προσφέρουν ένα τέτοιου είδους δώρο, έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη λύση.

Κύθνου 34, 153 43, Αγ. Παρασκευή Τηλ. 210 600 6901 Fax: 210 600 6914 Κιν 6974 878 784 e-mail: info@gravures.gr created by inertia